top of page
Search

LINK Model Contract Prestari Servicii Lucrari Constructii: Ce trebuie sa stii despre clauzele contra

carqtlamens


Pentru contractele de achizitie de servicii: executarea de servicii de tipul specificat Ofertantul trebuie sa demonstreze ca a dus la bun sfarsit* in ultimii 5 ani** servicii de elaborare si/ sau actualizare si/ sau revizuire si/sau completare de Studii de Fezabilitate si/ sau Proiecte Tehnice si/ sau [Proiecte Tehnice si Detalii de Executie]*** pentru lucrari in domeniul infrastructurii de transport rutier sau al unei infrastructuri similare din punct de vedere al complexitatii si/sau utilitatii**** in valoare cumulata de minim 390.000,00 Lei, la nivelul unuia sau mai multe contracte. *) Prin servicii duse la bun sfarsit se intelege: - servicii receptionate partial, cu conditia ca acestea sa fi putut fi utilizate de Beneficiar ca rezultat independent; - servicii receptionate la sfarsitul prestarii. **) ultimii 5 ani se raporteaza la termenul limita de depunere a ofertelor, cu aplicarea corespunzatoare a Instructiunii ANAP nr. 2/2017 (art. 13). ***) Se considera indeplinita cerinta "in ultimii 5 ani servicii de elaborare/ actualizare/ revizuire/completare [Proiecte Tehnice si Detalii de Executie]" in conditiile in care Detaliile de Executie sunt aferente unui Proiect Tehnic realizat anterior ultimilor 5 ani, de catre acelasi operator economic, cu conditia ca acesta sa faca dovada realizarii respectivului Proiect Tehnic prin prezentarea de certificate/ documente emise sau contrasemnate de o autoritate ori de catre clientul beneficiar si/sau procese verbale de receptie si/sau alte documente relevante. In conditiile in care Proiectul Tehnic a fost prestat anterior ultimilor 5 ani, Autoritatea Contractanta va lua in calculul valorii pentru indeplinirea cerintei nr. 3 atat valoarea Proiectului Tehnic, cat si valoarea Detaliilor de Executie, cu conditia ca acestea sa fie integrate intr-un livrabil cu functionalitate independenta. ****) Prin lucrari in domeniul infrastructurii de transport rutier sau al unei infrastructuri similare din punct de vedere al complexitatii si/sau utilitatii se intelege lucrari de constructie/reabilitare/modernizare/largire aferente unor drumuri care se incadreaza cel putin in clasa III de complexitate conform normativului in domeniu. In clasa III de complexitate se încadrează: drumuri expres şi drumuri naţionale europene, drumuri naţionale principale, drumuri naţionale secundare, drumuri judeţene cu două benzi de circulaţie. Nota 1: Daca un grup de operatori economici depune o oferta comuna, cerinta se demonstreaza ...




LINK Model Contract Prestari Servicii Lucrari Constructii



Ofertantul/ofertantul asociat/tertul sustinator va completa DUAE-sectiunea "Criteriile de selectie"-pct. C "Capacitatea tehnica si profesionala", indicand in mod explicit, pentru fiecare contract prezentat, cel putin urmatoarele informatii necesare pentru a verifica modul de indeplinire a criteriului: numarul si data contractului invocat drept experienţă similară, Beneficiarul, tipul serviciilor duse la bun sfarsit, tipul lucrarilor pentru care au fost realizate serviciile, categoria drumului, perioada de prestare a serviciilor, valoarea serviciilor duse la bun sfarsit in ultimii 5 ani. Ofertantul clasat pe primul loc dupa aplicarea criteriului de atribuire va prezenta, anterior atribuirii contractului, la solicitarea Autoritatii Contractante, certificate/documente care atesta indeplinirea cerintei, si anume: certificate/documente emise sau contrasemnate de o autoritate ori de catre clientul beneficiar si/sau procese verbale de receptie si/sau Documente constatatoare emise de autoritatile contractante si/sau certificari de buna executie, din care sa reiasa toate elementele necesare pentru confirmarea indeplinirii cerintelor de capacitate tehnica. Aceste documente vor fi prezentate si de catre ofertantul asociat, in situatia in care resursele acestuia au fost luate in considerare pentru indeplinirea cerintei. Nota 1: Autoritatea Contractanta isi rezerva dreptul de a se adresa beneficiarului final al serviciilor pentru confirmarea experientei similare prezentate de ofertant in DUAE. Nota 2: In cazul in care beneficiaza de sustinere din partea unui tert, ofertantul va prezenta: a) Angajamentul ferm privind sustinerea capacitatii tehnice acordata de tertul sustinator, in conformitate cu Formularul nr. 3B. Angajamentul ferm va fi incarcat in SEAP impreuna cu oferta si va fi semnat cu semnatura electronica extinsa, in conditiile legii. b) documentele transmise ofertantului de catre tertul/tertii sustinator/sustinatori, din care sa rezulte modul efectiv prin care tertul/tertii sustinator/sustinatori va/vor asigura indeplinirea propriului angajament de sustinere, care se constituie in anexe la angajamentul ferm. Documentele prezentate trebuie sa indice concret care sunt resursele (materiale/ umane/ tehnice etc.) pe care tertul le va mobiliza in cazul in care ofertantul intampina dificultati pe parcursul derularii contractului sau se va afla in imposibilitatea derularii contractului, tipul acestor documente fiind determinat de obligatiile asumate de o...


Dosarul de inregistrare mai trebuie sa contina si: documentele de identitate ale administratorilor si asociatilor, copie dupa certificatul de inregistrare la ONRC, declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte daca societatea desfasoara sau nu activitati economice la sediul social, la sediile secundare sau in afara acestora, o copie dupa contractul de prestari servicii contabile (de regula prima si ultima pagina), copie dupa autorizatia/legitimatia CECCAR .


Va trebui sa depuneti declaratia 010 insotita de o documentatie care cuprinde printre altele si copie CUI, balanta la ultima luna inchisa, contractul de prestari servicii contabile, certificat constatator ONRC, imputernicire, etc.


Buna ziua! Daca avem contract de prestari servicii cu o primarie si am devenit platitori de TVA dupa semnarea contractului, putem factura acum + TVA? Primaria vrea sa ne oblige sa includem TVA in valoarea facturata .


Trebuie sa respectati pretul negociat in contract pentru prestarile de servicii, astfel incat, daca s-a negociat pretul X, atunci suma de TVA ar trebui inclusa in acel pret, incat acesta sa nu sufere modificari.


Buna ziua! Am o societate infiintata in august 2019, pe teritoriul tarii este platitoare de impozit pe venit. Am luat cod special de tva, deoarece prestez pe teritoriul Italiei servicii( sotul lucreaza in constructii, firma la care lucreaza cu forme legale pune la dispozitie totul- materiale, unelte si pentru orele suplimentare emitem factura de prestari servicii). Societatea catre care emitem factura este platitoare de tva pe teritoriul Italiei. Pentru factura emisa in septembrie am platiti 3% impozit in Romania. Ce declaratii mai trebuie depuse inafara de 100? Am citit ceva ca ar trebui 390. Pentru 390 folosesc cui de Romania sau cel special de tva?Trebuie sa platim tva la facturile pe care le emitem? Daca facem achizitii pe teritoriul Italiei ce cod folosim, cel special sau cel de Romania, trebuie platit tva pentru achizitii? De exemplu vreau sa cumpar anvelope pentru masina. Multumesc. O zi buna!


In baza art. 278 alin. (4) din Codul fiscal, pentru urmatoarele prestari de servicii, locul prestarii este considerat a fi locul unde sunt situate bunurile imobile, pentru prestarile de servicii efectuate in legatura cu bunurile imobile, inclusiv serviciile prestate de experti si agenti imobiliari, de cazare in sectorul hotelier sau in sectoare cu functie similara, precum tabere de vacanta sau locuri amenajate pentru camping, de acordare de drepturi de utilizare a bunurilor imobile, pentru servicii de pregatire si coordonare a lucrarilor de constructii, precum serviciile prestate de arhitecti si de societatile care asigura supravegherea pe santier.


Buna ziua, daca veniturile firmei provin din prestari servicii(lucrari de instalatii electrice) in UE, firma mea factureaza numai firmelor platitoare de TVA in spatiul UE, ce trebuie sa fac la atingerea plafonului de 300.000lei? Din cate inteleg eu ma voi inregistra ca platitor de TVA dar daca firma caruia ii facturez este pkatitoare de TVA eu voi continua sa ii facturez fara tva. Gresesc?


Prin contractul de prestari servicii intelegem acel contract care se realizeaza intre doua parti, si anume, prestatorul, cel care se obliga sa presteze anumite servicii pentru beneficiar, in schimbul unei remuneratii.


Prestatorul, ca parte din contractul de prestariservicii poate fi o societate, persoana juridica, persoana fizica autorizata,asociatie, persoana fizica. Acesta se obliga sa presteze serviciile mentionatein contract, in perioada specificata, in schimbul unui pret stabilit de catreambele parti. Printre obligatiile generale ale prestatorului se numara:


Exista de multe ori situatiile in care serviciileprestate nu se ridica la nivelul asteptarilor, apar probleme imediat sau lascurt timp dupa excutare si multe alte situatii similare. Pentru acest lucruspecific exista cateva mentionari care se adauga, de regula, in orice contractde prestari servicii.


Bună ziua! În cazul în care beneficiarul nu plătește onorariul prestatorului la data menționata în contractul de prestari servicii, care sunt drepturile prestatorului de a i cere onorariile? Cum se procedează în această situație și conform cărui ordin? Mulțumesc! 2ff7e9595c


0 views0 comments

Recent Posts

See All

Reels baixar instagram apk

Como baixar o Instagram Reels no seu dispositivo Android Instagram Reels são vídeos curtos e divertidos que você pode criar e assistir no...

Comments


bottom of page